AFGELAST : Mijn kleinkind woont in twee huizen

Wat is de betekenis van de scheiding voor de grootouders en de kleinkinderen? Op welke wijze kunnen grootouders hun kleinkind ondersteunen in deze situatie? Wat zegt de wet over de omgang tussen grootouders en kleinkind? Waar kan je terecht als er problemen zijn?

Locatie

Herselt 2230 Asbroek 1 VTC De Mixx, Zaal Burghum

Heel wat grootouders hebben kleinkinderen die opgroeien bij ouders die apart wonen. Die kleinkinderen wonen dan in twee huizen. Grootouders hebben hierover vaak heel wat vragen en bezorgdheden. En dat is normaal.
In deze vorming willen we oma's en opa's ondersteunen om met deze soms moeilijke en niet vanzelfsprekende situatie gepast om te gaan.
We staan stil bij vragen zoals: Wat is de betekenis van de scheiding voor de grootouders en de kleinkinderen? Op welke manier kunnen grootouders hun kleinkind ondersteunen in deze situatie? Wat zegt de wet omtrent de omgang tussen grootouders en kleinkind? Waar kan je terecht als er problemen zijn? De vorming verloopt interactief en er is ruimte voor ervaringsuitwisseling.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.